Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканската армия закри програмата за създаване на разузнавателно-боен

...
Следвайте Гласове в ТелеграмАмериканската армия закри програмата за създаване на разузнавателно-боен
Коментари Харесай

Заради войната в Украйна: САЩ прекратиха програмата за боен хеликоптер на бъдещето

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Американската войска закри програмата за основаване на разузнавателно-боен хеликоптер от ново потомство - Future Attack Recon Aircraft (FARA), оповестява профилираното издание The War Zone.

Основната причина за решението е " смяна в визиите за актуалната война ". 

„ Това, което научаваме на бойното поле, изключително в Украйна, е, че въздушното разузнаване се е трансформирало фундаментално “, разяснява началникът на щаба на армията на Съединени американски щати военачалник Ранди Джордж. „ Сензорите и оръжията, инсталирани на разнообразни безпилотни системи и в космоса, са по-могъщи, всеобхватни и по-евтини от всеки път ". 

Пентагонът ще усили вложенията в научноизследователска и развойна активност, с цел да " разшири и форсира способността на армията за безпилотно въздушно разузнаване, в това число бъдещи тактически безпилотни въздушни системи ".

Това, което мненията на военачалник Джордж не загатват, е, че войната в Украйна също мощно сложи под въпрос общата оцеляемост на стандартните хеликоптери. И украинските, и съветските сили претърпяха обилни загуби на хеликоптери в хода на боевете и възприеха тактики, които са ориентирани непосредствено към поддържането на тези платформи допустимо най-далеч от евентуални закани.

Американската войска ще бъде изправена единствено пред още по-сериозни закани за противовъздушна защита при всеки предстоящ широкомащабен спор, изключително този против Китай в Тихия океан. При този сюжет обичайните хеликоптери биха могли да бъдат с още по-ограничена изгода поради неналичието на обсег, нужен за потребна работа в доста огромни области, огромна част от които биха били покрити с вода.

FARA започва през 2018 година, като през това време за нея бяха изхарчени към 2 милиарда $, с упованието, че до края цената й ще набъбне до няколко десетки милиарда. 

В рамките на FARA бяха основани няколко прототипа на бъдещи хеликоптери. От 2020 година революционният високоскоростен Raider X на " Сикорски " се конкурира с по-традиционния Bell 360 Invictus от " Белл ". Последният приличаше на външен тип на известния щурмови хеликоптер RAH-66 Comanchе.

Bell 360 Invictus

Raider X на " Сикорски "

В допълнение към анулацията на създаването на FARA, американската войска ще приключи производството на хеликоптера UH-60V Black Hawk. 

Ще се развива единствено планът на обещаващия тилтротор Bell V-280 Valor.

Инфо: " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР